SpeelgoedSpeelgoed

KB gaat op zoek naar bijzondere historische vondsten

Je Beste Vondst
Je Beste Vondst
De Koninklijke Bibliotheek gaat net als vorig jaar op zoek naar bijzondere historische vondsten. De nationale bibliotheek roept het publiek de komende tijd op om mooie verhalen over ontdekkingen te delen.

De campagne Je Beste Vondst werd een jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Toen won een lid van de historische vereniging Voorburg, Kees van der Leer, met zijn verhaal Verboden liefde (zie hieronder).

Voor de editie 2013-2014 is de Koninklijke Bibliotheek op zoek naar nieuwe verhalen rond historische ontdekkingen:

“Heeft u een opmerkelijk verhaal over de geschiedenis van uw woonplaats of familie? Bezit u, of iemand uit uw omgeving, een voorwerp met een intrigerende historie? Of heeft u in online bronnen iets ontdekt waardoor uw historisch of genealogisch onderzoek een verrassende wending heeft gekregen? Laat het ons weten!”

Wie een bijzondere ontdekking heeft gedaan kan dit tot 18 oktober laten weten door een mail te sturen naar jebestevondst@kb.nl (maximaal 150 woorden). Een vakjury selecteert uit de inzendingen vervolgens acht ontdekkingen die meedingen naar de titel Beste vondst 2013/2014. Bezoek voor meer informatie de website van de KB.

- advertentie -

De Beste Vondst van vorig jaar:


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister