Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Kinderen centraal tijdens Museumprijs 2012

1 minuut leestijd

Museumprijs 2012
De verkiezing voor de jaarlijkse Museumprijs is deze week weer van start gegaan. Tijdens deze editie van de prijs staan kinderen centraal.

De BankGiro Loterij Museumprijs wordt in 2012 uitgereikt aan het museum dat zich “het meest effectief en aansprekend richt op kinderen van vier tot twaalf jaar oud”.

Uit vijfenveertig aanmeldingenheeft een vakjury inmiddels vier musea geselecteerd: het Kinderboekenmuseum (Den Haag), Naturalis (Leiden), Natuurmuseum Fryslân (Leeuwarden) en Het Scheepvaartmuseum (Amsterdam).

De vier genomineerde musea gaan nu op jacht naar stemmers. De Museumprijs is namelijk een publieksprijs. Stemmen op een van de genomineerden kan op een speciale website. Aan de prijs is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden. Van dit bedrag kan 25 procent vrijelijk worden besteed, en 75 procent dient in overleg met en na goedkeuring van het Prins Bernhard Cultuurfonds te worden bestemd voor één of meer projecten op het werkterrein van het winnende museum.

Eerdere edities van de Museumprijs werden gewonnen door het Hunebedmuseum in Border (2008), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009) en Museum Boijmans Van Beuningen (2010).

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.406 actieve abonnees)

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project

Meer over het onderwerp: