Kinderen keuren musea met mobiele app

Museuminspecteurs
Nederlandse musea lopen al geruime tijd het ‘risico’ bezocht te worden door jonge Museuminspecteurs. Deze kinderen komen gewapend met een inspectielijst naar het museum om te onderzoeken hoe kindvriendelijk de instelling is. Dankzij de ontwikkeling van een mobiele app kunnen kinderen de musea sinds vrijdag nog eenvoudiger keuren.

Museuminspecteurs is een initiatief


van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er al musea door kinderen gekeurd en elk jaar krijgt het museum met de beste cijfers de titel Beste Kidsproof Museum.

- advertentie -

Het kind dat de meeste stemmen kreeg voor zijn of haar ingevulde inspectierapporten, krijgt daarnaast de titel Museuminspecteur van het jaar. Inspectierapporten van de kinderen worden verzameld op een website.

De mobiele app om musea te keuren kan gratis gedownload worden en is zowel beschikbaar voor iPhones als voor Android. Kinderen van groep vier en vijf van de Cornelis Vrijschool uit Amsterdam probeerden de Museuminspecteurs app vrijdag als eerste uit in Tropenmuseum Junior.

De keus van Historiek:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: