Klachten over spatie Rijksmuseum

Onthulling van het logo
Bij de stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) zijn enkele honderden klachten binnengekomen over het nieuwe logo van het Rijksmuseum. Dat meldt de NOS zaterdag.

Het museum lanceerde onlangs een nieuw logo waar een speciale letterfamilie voor werd gemaakt. Het logo werd ontworpen door internationaal ontwerpster Irma Boom. Tussen ‘Rijks’ en ‘museum’ is in het nieuwe logo een kleine spatie te vinden.

Tot onvrede

- advertentie -van de stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik die in anderhalve week al enkele honderden klachten binnenkreeg.

SOS vecht tegen het onjuist gebruik van spaties in het Nederlands. De spatie hoort volgens de stichting ook niet thuis in het logo. Een woordvoerder van de stichting spreekt van een “joekel van een taalfout”.

Bij de lancering van het logo liet ontwerper Irma Boom weten dat de spatie er is gekomen, omdat er volgens haar sprake is van twee woorden: ‘Rijks’ en ‘Museum’. De SOS is van mening dat er gewoon een grote fout is gemaakt.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: