KlussenKlussen

Klok & Peel winnaar Museumprijs 2014

Klok & Peel in Asten
Klok & Peel in Asten
Het Klok & Peel Museum in Asten is de winnaar van de Museumprijs 2014. Dat is donderdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.

- ad -


De organisatie besloot de prijs dit jaar uit te reiken aan een natuurhistorisch museum. Behalve Klok & Peel waren ook Natuurmuseum Brabant (Tilburg), Naturalis (Leiden) en Natuurhistorisch Museum Rotterdam genomineerd voor de prijs. Afgelopen maand kon het publiek op deze musea stemmen.

In totaal brachten bijna 34.000 mensen afgelopen maand via internet hun stem uit op hun favoriete museum. Met 49 procent van de publieksstemmen versloeg Klok & Peel de andere musea ruimschoots.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door het Joods Historisch Museum, Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Het winnende museum ontvangt 100.000 euro. Van dit bedrag kan een kwart vrijelijk worden besteed. Het overige deel moet in overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds worden bestemd voor één of meer projecten.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • De verzwegen geschiedenis van Rosa Glaser

  De verzwegen geschiedenis van Rosa Glaser

  Tijdens een excursie naar Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer met daarop zijn eigen achternaam. Deze gebeurtenis zorgt er uiteindelijk voor dat hij besluit een boek te schrijven over zijn tante Roosje en een geheime familiegeschiedenis. - …Lees bericht »
 • Duitsland, Amerika en de onbeperkte duikbotenoorlog

  Duitsland, Amerika en de onbeperkte duikbotenoorlog

  Er is vaak gesteld dat Duitsland een grote fout maakte toen het besloot de onbeperkte duikbootoorlog, na een betrekkelijke periode van inactiviteit, in te voeren. Men oordeelde dat Duitsland hierdoor de Verenigde Staten welhaast dwong om aan de zijde van …Lees bericht »
 • Bernhard: de prins die naar Indië zou komen

  Bernhard: de prins die naar Indië zou komen

  ‘Een ‘schavuit’ werd hij wel genoemd. En ‘met de dames ging hij niet altijd even netjes om. Maar hij stond altijd voor zijn jongens’. Met die wervende tekst werd onlangs het boek In het spoor van Bernhard geïntroduceerd. Daar werd …Lees bericht »
 • The S(c)illy War tussen Nederland en Engeland (1651-1986)

  The S(c)illy War tussen Nederland en Engeland (1651-1986)

  Op 17 april 1986 tekende de Nederlandse ambassadeur in Londen, Jan Louis Reinier Huydecoper (1922-2005) een papieren verdrag met het bestuur van de Scilly-eilanden, waarmee een einde kwam aan een 335 jaar oude papieren oorlog tussen Engeland en Nederland. Hoe …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!