Klok & Peel winnaar Museumprijs 2014

Klok & Peel in Asten
Klok & Peel in Asten
Het Klok & Peel Museum in Asten is de winnaar van de Museumprijs 2014. Dat is donderdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.


De organisatie besloot de prijs dit jaar uit te reiken aan een natuurhistorisch museum. Behalve Klok & Peel waren ook Natuurmuseum Brabant (Tilburg), Naturalis (Leiden) en Natuurhistorisch Museum Rotterdam genomineerd voor de prijs. Afgelopen maand kon het publiek op deze musea stemmen.

In totaal brachten bijna 34.000 mensen afgelopen maand via internet hun stem uit op hun favoriete museum. Met 49 procent van de publieksstemmen versloeg Klok & Peel de andere musea ruimschoots.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door het Joods Historisch Museum, Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

- advertentie -

Het winnende museum ontvangt 100.000 euro. Van dit bedrag kan een kwart vrijelijk worden besteed. Het overige deel moet in overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds worden bestemd voor één of meer projecten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: