Week van de koloniale geschiedenis

Koelmans graphic novel over de Grote Oorlog

Afbeelding: Luuk Koelman
Ruim een jaar geleden maakte columnist Luuk Koelman bekend een graphic novel over de Eerste Wereldoorlog te gaan maken. De eerste honderd pagina’s van de graphic novel zijn inmiddels af, in klad.

Koelman, die zelf de verschillende slagvelden van de Grote Oorlog bezocht, wil dat de graphic novel uiterlijk in 2014 klaar is. Het is dan honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

Omdat hij zelf naar eigen

- advertentie -

zeggen geen groots tekenaar is, maakt Koelman onder meer gebruik van Photoshop en een tekentablet. Foto’s en stills uit de periode 14-18 worden door hem bewerkt. Over de eerste honderd pagina’s zegt hij:

Het is nog een allegaartje, vind ik. Er zitten aardige pagina’s bij, er zit prut bij.

Koelman hoopt dat de graphic novel uiteindelijk een soort prentenboek voor volwassenen wordt.

Klik op de afbeeldingen links voor een grotere versie van de eerste kladpagina’s van de graphic novel.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: