Komrij-tentoonstelling bij Letterkundig Museum

Letterkundig Museum
Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft naar aanleiding van het overlijden van Gerrit Komrij een kleine tentoonstelling over de criticus, columnist, toneelschrijver, dichter en romanschrijver samengesteld.

Gerrit Komrij, een van de bekendste dichters- advertentie -
Gerrit Komrij – Foto: CC/Anna Ietswaart

van Nederland, overleed donderdag op 68-jarige leeftijd. Twee jaar geleden droeg de schrijver zijn archief over aan het Letterkundig Museum. Dat archief bestaat onder meer uit handschriften uit Komrij’s vroege dichtbundels zoals Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten (1968), Tutti-Frutti (1972) en Fabeldieren (1979). Verder verwierf het museum het van aantekeningen voorziene typoscript van Komrijs’ roman Over de bergen (1990).

Ook bevat het overgedragen archief documenten uit de tijd dat Komrij de leiding had over de Nederlandse tak van de literaire erotische uitgeverij Olympia Press.

In de tentoonstelling worden ook diverse foto’s en karikaturen van de schrijver getoond.

In de Nationale Schrijversgalerij hangen permanent de portretten die Theo Daamen en Marjolein Innemée van Komrij maakte.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: