Week van de koloniale geschiedenis

Komrij-tentoonstelling bij Letterkundig Museum

Letterkundig Museum
Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft naar aanleiding van het overlijden van Gerrit Komrij een kleine tentoonstelling over de criticus, columnist, toneelschrijver, dichter en romanschrijver samengesteld.

Gerrit Komrij, een van de bekendste dichters- advertentie -
Gerrit Komrij – Foto: CC/Anna Ietswaart

van Nederland, overleed donderdag op 68-jarige leeftijd. Twee jaar geleden droeg de schrijver zijn archief over aan het Letterkundig Museum. Dat archief bestaat onder meer uit handschriften uit Komrij’s vroege dichtbundels zoals Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten (1968), Tutti-Frutti (1972) en Fabeldieren (1979). Verder verwierf het museum het van aantekeningen voorziene typoscript van Komrijs’ roman Over de bergen (1990).

Ook bevat het overgedragen archief documenten uit de tijd dat Komrij de leiding had over de Nederlandse tak van de literaire erotische uitgeverij Olympia Press.

In de tentoonstelling worden ook diverse foto’s en karikaturen van de schrijver getoond.

In de Nationale Schrijversgalerij hangen permanent de portretten die Theo Daamen en Marjolein Innemée van Komrij maakte.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: