Koningin Beatrix woont heropening Scheepvaartmuseum bij

/
1 minuut leestijd

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato
De officiële heropening van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam wordt zaterdagavond 1 oktober bijgewoond door koningin Beatrix. De koningin is beschermvrouwe van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum.

Het museum sloot de deuren in 2007 voor het publiek in verband met een grote verbouwing. Het Nederlands Scheepvaartmuseum is gevestigd in ’s Lands Zeemagazijn, een gebouw dat in 1656 werd gebouwd onder leiding van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert (1615-1676). In 1973 betrok het museum het pand.De afgelopen periode is het gebouw zoveel mogelijk teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Stalpaert. Verder heeft de binnenplaats, genaamd Het Open Pleyn, een glazen dak gekregen.

Koningin Beartix woonde de officiële heropening zaterdagavond 1 oktober aols eregast bij. Ze zal ook een van de nieuwe tentoonstellingen bezoeken.

In het museum kunnen bezoekers vanaf 2 oktober in dertien nieuwe, interactieve tentoonstellingen “ervaren hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald”.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie