Koningin opent Philips Museum in Eindhoven

Foto: Phlips Museum
Koningin Beatrix opent op vrijdag 5 april het nieuwe Philips Museum in Eindhoven. De Rijksvoorlichtsdienst heeft dat bekendgemaakt.

Het Philips Museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. Hier werd in 1891 de eerste gloeilamp geproduceerd. Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven en heeft een glazen galerij en nieuwe ingang gekregen.


De expositie in de grondig gerenoveerde fabriek vertelt bezoekers het verhaal van de onderneming vanaf de start tot en met toekomstige innovatieve ontwikkelingen. Hans de Jong, CEO van Philips Benelux:

- advertentie -

De tentoonstelling geeft een fascinerend beeld van de rijke historie van onze onderneming en toont ook innovaties die in de toekomst een bijdrage zullen gaan leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld.

Op 6 april gaat het museum open voor publiek.

Na de officiële opening krijgt koningin Beatrix een rondleiding door het nieuwe museum. Vervolgens wordt er nog een bezoek gebracht aan de High Tech Campus Eindhoven.

Gerelateerde boeken:

Museumprijs 2013De genomineerden voor de Museumprijs 2013 zijn bekend.…
Meisje met de parel - Johannes Vermeer (Mauritshuis)
Meisje met de parel - Johannes Vermeer, ca. 1665Het…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier