Week van de koloniale geschiedenis

Kunst bij Paleis Noordeinde gestolen

Paleis Noordeinde in Den Haag
Twee panelen van de Russische kunstenaar Volodia Popov die bij Paleis Noordeinde in Den Haag stonden, zijn afgelopen weekend gestolen.

De installatie bestaat in totaal uit zeven panelen. Daarvan zijn er dus twee gestolen. De eigenares van galerie Noordeinde hoopt dat camera’s voor het Koninklijk Paleis Noordeinde de diefstal heeft vastgelegd, meldt Omroep West.

De Volodia-tentoonstelling bij het paleis werd afgelopen zaterdag geopend. De expositie was eerder te zien in Sint-Petersburg, Tokio en Parijs. De diefstal vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: