Week van de koloniale geschiedenis

Kunstwerk gestolen uit Zaans Museum

Storm op Zee – Jan van der Linden
Een onbekende heeft woensdag een kunstwerk gestolen uit het Zaans Museum in Zaandam. Het gaat om een werk van Jan van der Linden dat onderdeel uitmaakte van de tentoonstelling HollAnders. Kunstenaars met een beperking geïnspireerd door de Zaanstreek.

Het werk, getiteld Storm op zee, werd hardhandig uit de borging getrokken en vervolgens meegenomen. De HollAnders-tentoonstelling bevat werk van veertig kunstenaars met een beperking. Ze werkten een jaar lang aan kunstwerken die een raakvlak hebben met de collectie van het Zaans Museum en het karakteristieke, Hollandse landschap van de Zaanstreek.

De kunstenaars werken als dagbesteding in het atelier ‘Jans Pakhuys’ in Amersfoort, dat deel uitmaakt van de zorginstelling Amerpoort. De opbrengst van de verkooptentoonstelling komt ten goede aan dit zorgproject.

- advertentie -

Het Zaans Museum neemt naar aanleiding van de diefstal extra beveiligingsmaatregelen en hoopt dat de persoon die het werk stal, dit weer naar het museum zal terug brengen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: