Laatste notitieboek Jim Morrison onder de hamer

Pagina's uit het notitieboekje van Jim Morrison - Afb: .profilesinhistory.com
Pagina’s uit het notitieboekje van Jim Morrison – Afb: .profilesinhistory.com
In Los Angeles worden volgende maand een groot aantal bijzondere objecten uit de Rock & Roll-geschiedenis geveild, waaronder een notitieboekje van Jim Morrison, zanger van de legendarische band The Doors.

Jim Morrison in 1969 - Foto: Elektra Records
Jim Morrison in 1969 – Foto: Elektra Records


Het gaat om een honderd pagina’s tellend notitieboekje dat de zanger in 1971 bijhield, kort voordat hij in een hotel in Parijs om het leven kwam. Het boekje bevat onder meer verschillende gedichten. Het veilinghuis verwacht dat het notitieboekje tussen de 200.000 en 300.000 dollar op zal brengen.

Het boekje is afkomstig uit de collectie van zanger Graham Nash die het in de jaren tachtig cadeau kreeg van zijn voormalige manager Bill Siddons. Hij was dichtbij Morrison toen die op 3 juli 1971 overleed in zijn hotel in Parijs. Jim Morrison schreef volgens veilinghuis Profiles in History onder meer het volgende in zijn notitieboekje:

“Sometimes I feel as if there’s a vast guerrilla war going on for the mind of man, com[munist] x com[munist], cap[italist] x cap[italist], artist x artist. And the stakes are huge. Will we spoil the best secrets of life or will we help to free a New Kind of Man?

- advertentie -

Behalve het notitieboekje wordt ook de handgeschreven songtekst van Riders on the Storm geveild. Dit was het laatste nummer dat Jim Morrison met The Doors opnam.

Verder worden in Los Angeles onder meer een beroemde handgemaakte gitaar van Eddie Van Halen en een trouwring van Elvis Presley geveild.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: