Leidse musea lanceren culturele wandelroute

1 minuut leestijd

Topstukken aan het Rapenburg
Sinds vrijdag heeft Leiden een nieuwe culturele stadswandeling. De route, getiteld Topstukken aan het Rapenburg, is samengesteld door Het Sieboldhuis, de Hortus botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden (RMO).

De musea liggen alle drie aan deze bekendste gracht van Leiden. De wandelroute voert de wandelaars uiteraard langs de topstukken van de drie musea maar ook langs de verschillende historische plekken rond de gracht.Bij de culturele stadswandeling is een routeboekje uitgebracht met veel foto’s van het Rapenburg. Het RMO:

Het boekje geeft ook achtergrondinformatie over de aan de gracht gelegen historische panden, zoals het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en natuurlijk de gracht zelf. Bovendien komen de belangrijkste topstukken van de musea aan bod.

Het boekje is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Japans en Duits en sinds vrijdag te koop bij de museumwinkels van de drie deelnemende musea. De route is, exclusief museumbezoek, ongeveer een kilometer lang.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie