Dark
Light

Letterkundig Museum verwerft originelen Mulisch

1 minuut leestijd
Foto: Veilinghuis Bubb Kuyper
Foto: Veilinghuis Bubb Kuyper

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft twee bijzondere originelen van Harry Mulisch verworven. Het gaat om de manuscripten van Mulisch’ werken Archibald Strohalm en De diamant.

De stukken kwamen woensdagavond ter veiling. Het Letterkundig Museum betaalde in totaal 21.500 euro voor de originelen. Voor Archibald Strohalm legde het museum 15.000 euro neer en voor De diamant 6.500 euro.

Archibald strohalm is de debuutroman van de eind oktober 2010 overleden auteur Harry Mulisch. Het boek werd in 1952 gepubliceerd bij de Bezige Bij. Het manuscript was een jaar eerder bekroond met de prestigieuze Reina Prinsen Geerligsprijs. Het geveilde typoscript van Archibald Strohalm omdat dit manuscript voorzien is van een groot aantal persoonlijke notities van de auteur. Mulisch´ roman De diamant verscheen in 1954. De veiling van de originele stukken vond woensdag plaats bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie