Week van de koloniale geschiedenis

Letterkundig Museum verwerft originelen Mulisch

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft twee bijzondere originelen van Harry Mulisch verworven. Het gaat om de manuscripten van Mulisch’ werken Archibald Strohalm en De diamant.

De stukken kwamen woensdagavond ter veiling. Het Letterkundig Museum betaalde in totaal 21.500 euro voor de originelen. Voor Archibald Strohalm legde het museum 15.000 euro neer en voor De diamant 6.500 euro.

Archibald strohalm is de debuutroman van de eind oktober 2010 overleden auteur Harry Mulisch. Het boek werd in 1952 gepubliceerd bij de Bezige Bij. Het manuscript was een jaar eerder bekroond met de prestigieuze Reina Prinsen Geerligsprijs. Het geveilde typoscript van Archibald Strohalm omdat dit manuscript voorzien is van een groot aantal persoonlijke notities van de auteur. Mulisch´ roman De diamant verscheen in 1954. De veiling van de originele stukken vond woensdag plaats bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: