Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur Rembrandthuis

Lidewij de Koekkoek
Lidewij de Koekkoek
Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam heeft per oktober een nieuwe directeur: Lidewij de Koekkoek. De nieuwe directeur studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en is sinds 2008 Directeur-Bestuurder van Stichting Stedelijk Museum Alkmaar.

De nieuwe directeur reageert verheugd op haar nieuwe baan:

‘Museum Het Rembrandthuis biedt een mooie nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit kijk. De basis die is gelegd door de huidige directeur Michael Huijser is goed en de ambities van het nieuwe kunstenplan spreken me zeer aan.’

Rembrandt woonde en werkte tussen 1639 en 1658 in een monumentaal huis aan de Jodenbreestraat, dat sinds 1911 een museum is. Aan de hand van een inventarislijst uit 1656 is het huis aan het eind van de twintigste eeuw heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de zeventiende eeuw. In het Rembrandthuis worden dagelijks ets- en verfdemonstraties gegeven, die laten zien hoe hij destijds werkte.

Het Rembrandthuis bezit, naast het voormalige woonhuis van Rembrandt, een bijna complete etsencollectie van Rembrandt. In de moderne museumvleugel zijn doorlopend tijdelijke exposities te zien, met werk van Rembrandt, voorgangers, tijdgenoten en navolgers.

- advertentie -

Boek: Rembrandts Huys – Amsterdam in 1656

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: