Lidmaatschappen in kunst, erfgoed en cultuur

Foto: komjeook.org
Ontwerpbureau Mediamatic houdt donderdag voor de elfde keer het symposium Kom je ook?. Thema is dit keer ‘Onze Club’, over lidmaatschappen in kunst, erfgoed en cultuur.

Het symposium Kom je ook? vindt vier keer per jaar plaats en behandelt een thema dat aansluit op de laatste ontwikkelingen en trends in de culturele sector. Bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe media, zoals de eerste keer in 2008. Dat symposium ging over web 2.0 in de erfgoed- en cultuursector.Deze keer is de centrale vraag: wat heb je als culturele instelling aan leden? In tijden van bezuinigingen kunnen leden een mooie manier zijn om extra inkomsten te genereren, maar een actief betrokken publiek kent ook andere voordelen. Sprekers uit binnen- en buitenland geven praktijkvoorbeelden van lidmaatschappen in de culturele sector.

Bijvoorbeeld Dirk van Delft, directeur van Museum Boerhaave in Leiden, die uit donaties en nieuwe vrienden vorig jaar ruim een miljoen euro voor zijn museum wist binnen te halen. Hierdoor kon hij sluiting van het museum voorkomen. Een andere spreker is Martin Barden die het aantal leden van Tate Britain wist te verdrievoudigen. Daarnaast zijn er verschillende workshops, van een ‘Friend analysis’ tot een workshop over merkbeleving.

Het symposium wordt gehouden in de Stadsschouwburg Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van het symposium.


~ Karlien Metz

Bekijk meer over:

Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: