Louvre koopt waardevol werk Jan Maelwael

Louvre
Museum het Louvre in Parijs heeft een werk gekocht van de Frans-Nederlandse schilder Jan Maelwael voor een bedrag van 7,8 miljoen euro.

Jan Maelwael (ca. 1370-1415), in Frankrijk bekend onder de naam Jean Malouel, was een oom van de beroemde gebroeders van Limburg. Hij werd voor 1370 geboren in Nijmegen en trok in 1396 naar Parijs waar hij in dienst trad van Isabella van Beieren. In 1397 volgde hij Jean de Beaumetz op als hofschilder van Filips de Stoute.Jan Maelwael was een van de eersten die de Vlaamse schilderkunst in Frankrijk introduceerde.

- advertentie -

Het Louvre kocht deze week een schilderij van Maelwael getiteld Zittende Christus gesteund door de Heilige Johannes. De vorige eigenaar kocht het werk in 1985 voor een paar honderd frank van een priester.

Het Louvre heeft maar liefst twaalf jaar over de verkoop onderhandeld met de vorige eigenaar.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: