Maarten van Rossem geeft minicolleges over Willem I, II en III

Koning Willem II, I en III
In aanloop naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander geeft historicus Maarten van Rossem enkele minicolleges over de mannelijke voorgangers van de koning.

Het eerste college is dinsdagavond te horen bij Pauw & Witteman en gaat over Willem I. Deze voorganger van koning Willem-Alexander vocht eind achttiende eeuw samen met zijn vader, stadhouder Willem V, tegen de Franse invasie. Uiteindelijk vluchtte hij met zijn ouders naar Engeland.


In 1813 keerde Willem I na achttien jaar terug naar een bevrijd Nederland en werd hij de eerste koning van Oranje-Nassau.

- advertentie -

Tijdens het minicollege zal Maarten van Rossem onder meer ingaan op de zakelijke prestaties van de eerste koning uit het huis Oranje Nassau. Willem I wilde van Nederland een bloeiend handelsland maken en werd ook wel ‘Koning-Koopman’ genoemd. In 1824 richtte hij de Nederlandsche Handelmaatschappij op.

In zijn eerste minicollege vertelt Maarten van Rossem dinsdagavond wie de man achter de eerste koning van Oranje was. Later volgen nog minicolleges over Willem II en Willem III en de reeks wordt afgesloten met een college over koning Willem-Alexander.

Gerelateerde boeken:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier