Madurodam na half jaar weer open

Foto: madurodam.nl
Miniatuurstad Madurodam in Den Haag is sinds zaterdag weer toegankelijk voor het publiek. Het attractiepark was een half jaar lang gesloten in verband met een grote renovatie.

Het park viert dit jaar het zestigjarig jubileum. Dankzij de renovatie voldoet Madurodam naar eigen zeggen weer aan de wensen van het moderne publiek. Het park is interactiever geworden. Bezoekers kunnen er nu bijvoorbeeld zelf containers op een vrachtschip laden in de- advertentie -
Aanleg van Paleis Het Loo in het gerenoveerde Madurodam

haven van Rotterdam of een vliegtuig laten opstijgen vanaf Schiphol.

Ook kunnen bezoekers de miniatuurversie van de Oosterscheldekering bedienen om te voorkomen dat het dorpje dat erachter ligt onder water loopt. Daarnaast is er onder meer een miniatuurversie van een zeventiende-eeuws VOC-schip te bewonderen.

Geschiedenis Madurodam

Miniatuurstad Madurodam is vernoemd naar de Antilliaans-Joodse verzetsheld George Maduro (1916-1945). Deze Maduro onderscheidde zich in de meidagen van 1940 als verzetsstrijder en wist te voorkomen dat de Duitsers villa Leeuwenberg in Rijswijk in konden nemen. Na de capitulatie sloot Maduro zich aan bij het verzet. Hij overleed in 1945 in concentratiekamp Dachau.

In 1946 kreeg hij postuum de Ridder 4e klasse der Militaire Willems-Orde toegekend. Maduro’s ouders stelden na de oorlog het startkapitaal beschikbaar voor een miniatuurstadje in Den Haag.

Het kleine stadje moest een herdenkingsmonument voor hun zoon worden.

Lees ook: George Maduro (1916-1945)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: