Majoor Bosshardt krijgt eigen brug in Amsterdam

1 minuut leestijd
De brug die naar de majoor wordt vernoemd – Foto: Stadsdeel Centrum

Er wordt een brug in Amsterdam naar majoor Bosshardt (1913-2007) vernoemd. Het Amsterdamse stadsdeel Centrum heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

Platen die op de brug bevestigd zullen worden – Foto: Stadsdeel Centrum


Het stadsdeel vindt dat majoor Bosshardt een vernoeming verdient vanwege haar “grote verdiensten voor Amsterdam en de Amsterdammers”. De brug die naar de majoor vernoemd wordt loopt over de Oudezijds Achterburgwal en bevindt zich dus in het gebied waar ze jarenlang als heilsoldaat werkte en waar ze haar zogenaamde Goodwillcentrum oprichtte. De brug bevindt zich ter hoogte van de Oudekennissteeg en Molensteeg.

Marjoor Bosshardt werd in Nederland bekendheid door haar werk bij het Leger des Heils. Voor haar werk ontving zij meedere onderscheidingen. In 1966 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1975 onving de majoor de Zilveren Eremedaille van de stad Amsterdam en in 2009 werd ze verkozen tot de Grootste Amsterdammer Aller Tijden.

De majoor overleed in 2007 op 94-jarige leeftijd. De onthulling van de ‘Majoor Bosshardtbrug’ vindt plaats op 8 juni 2013, de honderdste geboortedag van de beroemde heilsoldaat.