/

Man Bijt Hond-icoon Auke Visser (95) overleden

Auke Visser (Man Bijt Hond)
Auke Visser (Man Bijt Hond)
De Friese oudijzerhandelaar Auke Visser is vrijdag in Leeuwarden op 95-jarige leeftijd overleden. De Fries werd bekend doordat hij langere tijd met de camera gevolgd werd door het NCRV-programma Man Bijt Hond.

Man Bijt Hond volgde de toen al hoogbejaarde Auke Visser in 2006 terwijl hij met zijn broer Jan een oudijzerzaak runde. De zogenaamde ‘IJzeren Heinen’ waren behoorlijk populair. Een fragment uit één van de uitzendingen was zelfs genomineerd voor het tv-moment van het jaar.

Jan was de oudste van de twee broers. Hij overleed in 2007. Auke Visser was afgelopen jaar nog te zien op televisie vanwege zijn 95ste verjaardag. Hij overleed vrijdag in zijn slaap. Man Bijt Hond brengt vrijdagavond een ode aan de oudijzerhandelaar.

Hoe is het met Auke Visser?

Bekijk meer over:

Nieuws, Televisie

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: