Films en seriesFilms en series

Maritiem Museum en Havenmuseum gaan samen

Leuvehaven Rotterdam (Maritiem Museum)
Leuvehaven Rotterdam (Maritiem Museum)
Het Maritiem Museum Rotterdam en Het Havenmuseum gaan verder als één museum. De musea hebben dat deze week bekendgemaakt.


Bij aanvang van de Wereldhavendagen (5 september) lanceren de twee musea – die verder gaan als Maritiem Museum Rotterdam – een nieuw logo. Door de samenwerkingen hopen de twee instellingen de positie in de stad en de regio te versterken.

Het gezamenlijke museum krijgt één loket in het museumgebouw aan de Leuvehaven. Met een entreekaartje kan de bezoeker ook aan boord van de werkende schepen en kranen in de naastgelegen historische Leuvehaven.

Frits Loomeijer, algemeen directeur:

- advertentie -

“De samenwerking stelt ons in staat om de haven beter zichtbaar te maken in de binnenstad van Rotterdam. Met ons beider collecties die tot de wereldtop behoren vertellen wij het verhaal van de haven en de maritieme wereld van vandaag, vroeger en de toekomst, zowel binnen als buiten voor een breed publiek.”

Het Maritiem Museum – dat dit jaar zijn 140-jarig jubileum viert – wil de historische Leuvehaven ontwikkelen tot een succesvolle culturele trekpleister voor Rotterdam en de samenwerking met de maritieme industrie en offshore sector intensiveren.


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister