Dolfinariumdirecteur Marten Foppen nieuwe directeur Spoorwegmuseum

1 minuut leestijd
Spoorwegmuseum in Utrecht (cc - RCE)
Spoorwegmuseum in Utrecht (cc - RCE)

Marten Foppen wordt de nieuwe directeur van Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Foppen was de afgelopen zes jaar directeur van het Dolfinarium in Harderwijk. In Utrecht volgt hij Paul van Vlijmen op die begin november vorig jaar vertrok naar de Stichting Defensiemusea.

De nieuwe directeur start zijn werkzaamheden per 20 april aanstaande. Bij Het Spoorwegmuseum werken ongeveer 120 personen. Vorig jaar trok het museum een recordaantal van 406.000 bezoekers. Sinds de oprichting van het museum bezochten bijna 10 miljoen personen het museum. In 2005 heropende het museum na een grote verbouwing. Sindsdien zijn de bezoekersaantallen verdubbeld. De afgelopen jaren staat het museum steeds in de top tien van best bezochte musea van Nederland.

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Spoorwegmuseum, is blij met de nieuwe directeur:

“De Raad van Toezicht is zeer content met Marten Foppen als nieuwe directeur. Het Spoorwegmuseum biedt educatie door vermaak, de ervaring en achtergrond van Marten passen perfect bij dit uitgangspunt. Wij zien met vertrouwen uit naar de samenwerking met Marten en wensen hem alle succes”.

×