Mauritshuis lanceert fondsenwervingscampagne

Mauritshuis
Museum het Mauritshuis in Den Haag heeft vrijdag een fonsenwervingscampagne gelanceerd. Voor het uitbreidingsproject Mauritshuis bouwt aan de toekomst wil het museum vijf miljoen euro verwerven. Het museum hoopt op financiële steun van bedrijven, fondsen, stichtingen, instellingen en particulieren.

De fondsenwervingscampagne werd vrijdag gelanceerd door Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis. De totale kosten van de uitbreiding liggen rond de 22 miljoen euro.

Het museum vindt dat een

- advertentie -uitbreiding recht doet aan de internationale allure van het Mauritshuis. In het definitieve uitbreidingsontwerp van architect Hans van Heeswijk wordt het museum met een ondergrondse foyer verbonden met Plein 26, het tegenovergelegen pand.

Een deel van de uitvoering van de plannen moet bekostigd worden met reizende tentoonstellingen naar Japan en de Verenigde Staten. Veder ontvangt het Mauritshuis een structurele subsidieverhoging in het kader van Internationale Excellentie van het ministerie van Cultuur. Ook de BankGiro Loterij ondersteunt de uitbreiding. Lydia Harmsen, Hoofd Fondsenwerving van het Mauritshuis:

Om het project tot een succes te maken zijn ook de bijdragen van bedrijven, fondsen en particulieren essentieel. De eerste toezeggingen zijn al binnen. We rekenen op een positief vervolg van deze campagne.

De uitbreidingswerkzaamheden beginnen in april 2012 en worden naar verwachting halverwege 2014 afgerond. Ongeveer honderd topstukken uit de collectie van het Mauritshuis zijn in die periode te bezichtigen in het Gemeentemuseum Den Haag.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: