Week van de koloniale geschiedenis

2000 jaar oud Maya-complex gevonden in Mexico

Foto: INAH
Archeologen hebben in het zuiden van Mexico een ongeveer tweeduizend jaar oud Maya-complex gevonden. Waarschijnlijk gaat het om een paleis.

De vondst werd gedaan in de Mexicaanse deelstaat Chiapas en is wereldkundig gemaakt door het Mexicaans instituut voor antropologie en geschiedenis (INAH). Het complex zou tussen 50 voor en 50 na Christus zijn gebouwd.

De onderzoekers hopen dat de vondst hen meer kan leren over de Maya-architectuur en cultuur.

- advertentie -Het complex heeft verschillende muren die een dikte hebben van ongeveer een meter. Daarnaast zijn er veel ronde hoeken aangetroffen.

Het is de bedoeling dat het complex volgend jaar opengesteld kan worden voor het publiek.

Archeologen vermoeden dat vanuit het complex vroeger een deel van het Maya-rijk is bestuurd.

De Maya’s bevolkten tot ongeveer 900 na Christus grote delen van Midden-Amerika en het huidige Mexico.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: