DWDD Pop Up Museum doet Allard Pierson Museum goed

De bezoekersaantallen van het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties, samen UvA Erfgoed, zijn het afgelopen jaar met 40 procent gestegen ten opzichte van 2014. In 2014 bezochten 61.201 mensen het Allard Pierson Museum. In 2015 waren dat er 91.211. De Bijzondere Collecties mochten in 2015 33.669 bezoekers verwelkomen, in 2014 waren dat er 27.327.

Deze grote stijging is voor een groot deel te danken aan het DWDD Pop Up Museum. Maar de druk bezochte tentoonstellingen Sicilië en de zee. Duik in het verleden over onderwater archeologie rondom Sicilië (nog te zien t/m 17 april) en Goed Fout over grafische vormgeving in de Tweede Wereldoorlog, bijgedragen aan deze stijging van 40 procent.

Ook voor 2016 worden goede cijfers verwacht. Het DWDD Pop Up Museum komt terug. Op 29 januari opent het Allard Pierson Museum de deuren voor de tweede editie van het museum. Bij de Bijzondere Collecties trapt men in maart af met de tentoonstelling Out of the Box, over verrassend erfgoed bij de Universiteit van Amsterdam.

Boek: DWDD Pop-Up museum – Dieuwke Wynia

Sonf of Saul
Op dinsdag 26 januari is ‘Son of Saul’ te zien in Theater…
Gebouw van het voormalige Legermuseum in Delft - cc
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vorig jaar voor bijna 120 miljoen euro aan overtollig…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

>>> Meer geschiedenisboeken
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier