Meer dan 172.500 bezoekers voor museum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft 2015 afgesloten met een recordaantal bezoekers; meer dan 172.500 mensen bezochten het museum van Kamp Westerbork in Hooghalen. In het afgelopen jaar organiseerde het Herinneringscentrum afgelopen jaar evenementen als De 102.000 Namen Lezen en de Herdenking 70 jaar Bevrijding kamp Westerbork.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Omdat het kampterrein vrij toegankelijk is, kan het Herinneringscentrum slechts een schatting geven van de bezoekerscijfers voor deze historische plek. Het Herinneringscentrum vermoedt dat in 2015 ongeveer 500.000 mensen het terrein van Kamp Westerbork bezochten.

Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei 2015 liepen zo’n 8000 mensen mee in de stille tocht over het kampterrein, dat zijn bijna 2000 bezoekers meer dan in 2014.

Het Herinneringscentrum heeft in 2015 meerdere elementen toegevoegd om de historische beleving van het gebied van en rondom kamp Westerbork te verbeteren. Zo zijn er twee originele goederenwagons geplaatst op de ‘Rampe’; de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de treinen vertrokken richting de vernietigingskampen. Ook zijn de fundamenten van het crematorium gemarkeerd en is het silhouet van Barak 56 uitgebreid.

- advertentie -

Er is ook een nieuw fietspad aangelegd, dat fietsers en huifkarren langs de rand van het kampterrein voert, om de historische plek in het hoogseizoen te ontlasten. Het nieuwe fietspad wordt in de loop van 2016 in gebruik genomen.

DVD-documentaire: Kamp Westerbork

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier