Meer info over Eerste Wereldoorlog op Wikipedia

De klaproos, symbool van de Eerste Wereldoorlog – Foto:CC
Zaterdag treden vrijwilligers uit Europa en Australië met elkaar in contact om de Eerste Wereldoorlog te herdenken én om er gezamenlijk voor te zorgen dat er meer informatie over de Grote Oorlog op Wikipedia wordt geplaatst.

Hiervoor worden zogenaamde edit-a-thons gehouden. De vrijwilligers komen dan bij elkaar om er gezamenlijk voor te zorgen dat bepaalde Wikipedia-pagina’s over de Eerste Wereldoorlog worden uitgebreid. Ook zullen er nieuwe pagina’s worden aangemaakt, in verschillende talen.


Extra afbeeldingen

Het evenement wordt georganiseerd door Wikimedia in samenwerking met Europeana, de digitale bibliotheek van Europa. Ook verschillende musea participeren in het project. De organisatoren hopen met de edit-a-thons meer personen en organisaties te betrekken bij het werk van de Wikimedia Foundation, de stichting achter de populaire online encyclopedie Wikipedia.

- advertentie -

Er worden zaterdag edit-a-thons gehouden in zes landen: Australië, België, Nederland, Servië, Zweden en Groot-
Britannië. In Griekenland kan men deelnemen via een online event.

De deelnemers kunnen onder meer gebruikmaken van WOI-materiaal uit de archieven van Europeana. Hierdoor kan er onder meer een grote hoeveelheid nieuwe afbeeldingen aan bestaande artikelen worden toegevoegd.

Meer informatie over de edit-a-thons is hier te vinden.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: