Meer informatie over Tweede Wereldoorlog op Wikipedia

Het NIOD en Wikimedia Nederland willen dat er nog meer informatie over de Tweede Wereldoorlog op de online encyclopedie Wikipedia wordt geplaatst. De twee instellingen houden daarom eind deze maand een bijeenkomst voor zogenaamde Wikipedianen.

Wikipedianen zijn mensen die artikelen op Wikipedia plaatsen of al bestaande artikelen uitbreiden of aanpassen. Ook mensen die nog geen berichten plaatsen, maar dat in de toekomst mogelijk wel willen doen, zijn welkom op de bijeenkomst. Wikimedia:

“Wikipedia is voor veel mensen de eerste halte op zoek naar kennis: 70 procent van de Nederlanders gebruikt Wikipedia als ze iets willen weten. Het is belangrijk dat over een onderwerp als de Tweede Wereldoorlog op Wikipedia veel, heldere en feitelijk juiste informatie te vinden is.”

Dit jaar en volgend jaar wil Wikimedia Nederland de inhoud van Wikipedia over de Tweede Wereldoorlog verbeteren en uitbreiden. Dit in samenwerking met onder meer het NIOD, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Nationaal Archief en Koninklijke Bibliotheek.

Schrijven of aanvullen

De informatiebijeenkomst wordt op zaterdag 29 november gehouden bij het NIOD in Amsterdam. Deelnemers krijgen een lezing van een NIOD-onderzoeker over het Nederlandse verzet, en kunnen vervolgens aan de slag om Wikipedia-artikelen te schrijven of aan te vullen. De bibliotheek van het NIOD staat tot hun beschikking en er zijn NIOD medewerkers (en ervaren Wikipedia-bewerkers) aanwezig om hulp te bieden. Deelname is gratis.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: