Miljoenste bezoeker voor Historiek [BLOG]

Miljoenste bezoekers voor Historiek
Historiek ontving zondag de miljoenste bezoeker van dit jaar. Een mooi moment. Ik had de miljoenste bezoeker graag een volledig verzorgde reis naar de Bahama’s aangeboden maar helaas heb ik niet precies kunnen achterhalen wie de miljoenste bezoeker was…

Dat Historiek dit jaar alweer een miljoen bezoekers ontving is mooi. Halverwege dit jaar hadden we namelijk enige tijd te kampen met wat


- advertentie -

technische problemen en dat had ook zo zijn effect op de bezoekersaantallen. Inmiddels heeft zich dit weer hersteld. Voor wat betreft de unieke bezoekers, daarvan ontvingen we er volgens Google Analytics dit jaar tot nu toe 820.000.

Afgelopen jaar werden er onder meer mooie samenwerkingen opgezet met het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek, NIOD, de Maand van de Geschiedenis, Stedelijk Museum Alkmaar en het Haags Historisch Museum. Ik ben hier erg blij mee en hoop de komende tijd meer samenwerkingen op te kunnen zetten. Uiteindelijk wil ik dat Historiek steeds meer een platform wordt. Uitgangspunt daarbij zal steeds zijn dat de site toegankelijk moet zijn voor een breed publiek.

Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een mobiele app. Zodra die klaar is zal hij gratis te downloaden zijn.

U wil ik graag bedanken voor het bezoeken van Historiek. Blijf dat vooral doen, vertel anderen over de site of deel onze artikelen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Kosten

www.historiek.net

Het maken van Historiek kost geld en tijd. Stijgende bezoekersaantallen zijn fantastisch, maar ze zorgen ook voor flink stijgende hostingkosten. Met Historiek hebben we er voor gekozen geen subsidie aan te vragen en de site is daarom afhankelijk van advertentie-inkomsten en donaties.

Er is ook een heel eenvoudige (en kosteloze) manier waarop u ons financieel kan ondersteunen: door uw boeken via ons bij Bol.com te bestellen. U betaalt dan de normale prijzen en ook de verzending en administratie wordt gewoon afgehandeld door Bol. Een klein percentage van het bedrag dat u aan boeken of dvd’s bestelt gaat echter naar Historiek als u via onze winkel bestelt of als u via deze link naar Bol.com surft: www.bol.com en daar vervolgens uw bestellingen plaatst.

Alvast bedankt!

Yuri Visser
Historiek

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: