Minder subsidie-aanvragen Fonds Podiumkunsten

Minder aanvragen Fonds Podiumkunsten
Bij het Fonds Podiumkunsten is dit jaar veel minder subsidie aangevraagd dan voorgaande jaren. Volgens het fonds komt dit door de bezuinigingen maar ook doordat er een “nieuw nuchter subsidiesysteem” wordt gehanteerd.

Op 1 maart verliep de deadline voor het aanvragen van meerjarige activiteitensubsidies (2013-2016). In totaal kwamen er 206 aanvragen bij het fonds binnen, 25 procent minder dan tijdens de aanvraagronde van 2008. Die daling is volgens het fonds met name toe te schrijven aanhet feit dat de zogenaamde nieuwkomers minder aanvragen indienden.

- advertentie -

Fondsdirecteur George Lawson:

De bezuinigingen maar vooral het nieuwe nuchtere subsidiesysteem van het Fonds hebben duidelijk gezorgd voor een nieuw soort subsidierealisme. “Instellingen vragen minder makkelijk subsidie aan en degenen die het wel doen vragen gemiddeld lagere bedragen aan.

De totale subsidie-aanvraag liep terug met veertig procent. Het beschikbare budget van 24,5 miljoen is echter wel 2,2 keer overvraagd. Daarmee is de druk op het budget van het fonds ongeveer even hoog als de vorige keer.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: