Mindervaliden kunnen Anne Frank Huis virtueel bezoeken

…via 360 graden virtual reality rondleiding

Bezoekers van het Anne Frank Huis die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn, kunnen Anne Franks onderduikplek vanaf nu virtueel bezoeken. Dankzij een speciale 360 graden virtual reality rondleiding kunnen ze ervaren hoe het Achterhuis eruit ziet zonder de onderduikplek zelf te betreden.

Het Achterhuis is vanwege de trappen en smalle doorgangetjes niet toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn. Voor hen heeft de Anne Frank Stichting recent een 360 graden rondleiding ontwikkeld, inclusief gids en animaties.

Speciale bril

De minder valide bezoekers kunnen vanuit het museumcafé met een speciale bril rondkijken in het Achterhuis. Ook kunnen zij de zolder van Anne Franks schuilplaats zien, die niet voor publiek toegankelijk is. De virtual reality rondleiding van het Achterhuis duurt ongeveer tien minuten en is te beluisteren in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

De Anne Frank Stichting onderzoekt momenteel in hoeverre deze nieuwe techniek ook op educatief gebied toegepast kan worden.

- advertentie -

Boek: Het Anne Frank Huis

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: