Minister woont herdenking bij Homomonument bij

Homomonument in Amsterdam – Foto: CC
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) woont op 4 mei de Dodenherdenking bij het Homomonument in Amsterdam bij. Homobelangenorganisatie COC heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het Homomonument bevindt zich sinds 1987 op de Westermarkt in de Amsterdamse binnenstad. Het monument werd geplaatst ter herdenking van alle homoseksuelen die vanwege hun geaardheid zijn vervolgd.Minister Van Bijsterveldt woont de herdenking bij het monument op 4 mei als gastspreker bij. Volgens het COC is het voor het eerst dat er een officiële vertegenwoordiger van de Nederlandse regering aanwezig is bij de Dodenherdenking bij het Homomonument.

- advertentie -

Het COC en de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK) zijn “enorm blij” met de komst van de minister.

Het is dit jaar de vijfentwintigste keer dat de Dodenherdenking bij het Homomonument plaatsvindt. De Nationale Dodenherdenking staat dit jaar in het teken van het thema ‘Vrijheid geef je door’.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: