Minoïsche villa ontdekt op Kreta

Ierapetra – Foto: CC/Lemur12
Bij opgravingen in de buurt van Gaidourofas bij Ierapetra, in het zuidoosten van Kreta, is een gebouw uit de Minoïsche periode ontdekt.

Volgens de archeologen stamt het gebouw uit de periode 1600-1400 voor Christus. Het was waarschijnlijk een landhuis van een hoogwaardigheidsbekleder uit de late bronstijd.

Het gebouw werd ontdekt op 900 meter hoogte en is in goede staat. De muren van de villa zijn nog intact. De bewoners hebben het pand vermoedelijk verlaten na een ramp, zonder persoonlijke bezittingen of huisraad mee te nemen.

- advertentie -

De onderzoekers hopen dat de ontdekking meer kan vertellen over de Minoïsche beschaving in de omgeving van Ierapetra.

De opgravingen in het bergachtige gebied zijn onderdeel van een vijf jaar durend project van de Universiteit van Athene.

~ Parakalo

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: