Mobiele app over de Slag om Arnhem

Airborne App
De vorig jaar aangekondigde smartphone-app over de Slag om Arnhem wordt op 1 september tijdens de zogenaamde Airborne wandeltocht gelanceerd. Het virtuele monument maakt door middel van Augmented Reality technologie een luchtlanding zichtbaar op smartphones.

Ongeveer 1500 wandelaars droegen in 2011 bij aan de totstandkoming van de Airborne App. Met parachutisten bedrukte enveloppen werden gevuld met persoonlijke boodschappen en donaties van de wandelaars. De wandelaars traden daarmee in een traditie van oorlogsmonumenten die door burgers zelf werden gefinancierd en opgericht.

De persoonlijke boodschappen van de wandelaars zijn verwerkt in het virtuele monument. Wie zijn smartphone op de lucht richt ziet vanaf 1 september behalve landende

- advertentie -parachutisten ook tekstfragmenten die over de werkelijkheid heen worden geprojecteerd.

De Airborne App is een ontwerp van de kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer in opdracht van stichting Scarabee uit Renkum. De technische realisatie is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaar Sander Veenhof.

De applicatie is straks te bekijken via de mobiele browser Layar, die als het ware een extra informatielaag over de camera van de telefoons legt.

Rodolfo GrazianiIn Italië is ophef ontstaan over een gedenkteken…
Tanks op het strand bij Dieppe, augustus 1942 -…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier