Monumenten trekken 900.000 bezoekers

Paushuize
Paushuize
Open Monumentendag heeft afgelopen weekend ongeveer 900.000 bezoekers getrokken, iets minder dan vorig jaar toen 925.000 mensen tijdens het monumentenweekend een monument bezochten.


De organisatie spreekt van “een groot succes” en vindt het mooi dat zoveel mensen ondanks het regenachtige weer de deur uitgingen om een monument te bezoeken.

Thema van de zevenentwintigste editie van Open Monumentendag was Macht & Pracht. Grootste publiekstrekker was dit jaar de Hortus Botanicus in Leiden die recentelijk werd heropend. Afgelopen weekend kwamen ongeveer 7000 bezoekers op dit eeuwenoude kassencomplex af.

Andere toppers waren de Rotterdamse voormalige gevangenis Noordsingel, tot voor kort nog in gebruik, en goed voor zo’n 6000 bezoekers, en het Open Luchttheater Lichtenberg in Weert met 3000 bezoekers. In Utrecht was Paushuize de absolute topper.

- advertentie -

In Amsterdam behoorden het gebouw De Bazel, de Beurs van Berlage, de Oude Kerk, grachtenhuis De Solemne en de ambtswoning van de burgemeester tot de best bezochte monumenten.

De steden die de meeste bezoekers trokken waren Amsterdam (41.000), Dordrecht (30.000) en Den Bosch (22.000).

Gerelateerde uitgaven:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier