Monumentendag Vlaanderen trekt 470.000 bezoekers

Open Monumentendag Vlaanderen, 2013
Open Monumentendag Vlaanderen, 2013
De vijfentwintigste editie van de Vlaamse Open Monumentendag heeft zondag 470.000 bezoekers getrokken, dat zijn er ongeveer 10.000 meer dan vorig jaar.


Aan de jubileumeditie van het evenement namen bijna tweehonderd steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen deel. Ruim zeshonderd monumenten, archeologische sites en landschappen zetten zondag de deuren open voor het grote publiek.

Volgens de organisatie was het aantal opengestelde monumenten in veel steden en gemeenten groter dan de voorbije edities.

Met name bezoeken aan privéwoningen en exclusief opengestelde monumenten waren populair. Erfgoedorganisatie Herita:

- advertentie -

Dat blijkt wel uit de lange wachtrijen bij de woning van meubelontwerper Pieter De Bruyne in Aalst en de woning van architect Juliaan Lampens in Nazareth. Ook Mechelen pakte dit jaar uit met heel wat exclusieve openstellingen en dat bleek een schot in de roos te zijn. Zo’n 11.000 erfgoedliefhebbers brachten een bezoek aan deze monumentenstad.

Van de grote steden scoorden Brugge en Antwerpen net als voorgaande jaren erg goed met respectievelijk 25.000 en 30.000 bezoekers. De uitschieters in Antwerpen waren het Paleis op de Meir, het stadhuis en de kathedraal, waar Monumentenwacht Antwerpen de bezoekers meenam naar de zolders en op de toren.

Gerelateerde boeken:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier