Moordenaar John Lennon blijft voorlopig vastzitten

Mugshot van Mark David Chapman
Mugshot van Mark David Chapman
Iedere twee jaar kan Mark David Chapman, de moordenaar van John Lennon, een verzoek tot vervroegde vrijlating indienen. De Beatle-moordenaar doet dat dan ook ieder jaar. Steeds wordt zijn verzoek echter afgewezen. Zo ook dit jaar.


Mark David Chapman vermoordde ex-Beatle John Lennon op 8 december 1980. Kort daarvoor had Lennon hem nog de hand geschud en een handtekening gezet op het album Double Fantasy dat Chapman had gekocht.

De moordenaar werd opgepakt en veroordeeld tot een straf van twintig jaar tot levenslang.

Sinds 2000 dient Chapman, die gevangen zit in de Wende Correctional Facility in New York, iedere twee jaar een vrijlatingsverzoek in. De strafherzieningscommissie oordeelde deze week dat Chapman niet vrijgelaten kan worden omdat het risico bestaat dat hij opnieuw de wet overtreedt. Ook zou de vrijlating “onverenigbaar zijn met het welzijn van de samenleving”.

- advertentie -

Chapman heeft tegenover de reclasseringscommissie al wel eens gezegd dat hij spijt heeft van zijn daad en een veranderd man is. Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, verzet zich al jaren tegen vervroegde vrijlating van de moordenaar van haar man.

‘Larry King Live’ with the John Lennon murderer

Oude kaart van het gebied
Oude kaart van het gebiedDe Amerikaanse historicus John…
Het stukje leer met bloed van Kennedy (Nate D. Sanders)
Het stukje leer met bloed van Kennedy (Nate…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

>>> Meer geschiedenisboeken
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier