Musea ontwikkelen Van Gogh Game

De nieuwe Van Gogh Game
De nieuwe Van Gogh Game
Vijf musea hebben, samen met de Nederlandse Museumvereniging, een Van Gogh Game voor kinderen ontwikkeld. Het is de tiende in een serie museumgames met als doel kinderen op ludieke manier met musea te laten kennismaken en ze te verleiden tot bezoek.


De nieuwe Van Gogh Game is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar is bedacht door het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Gemeentemuseum Den Haag, het Vincent van GoghHuis in Zundert en Vincent’s Tekenlokaal in Tilburg samen met de Museumvereniging. De instellingen willen kinderen vertrouwd maken met het leven van de schilder. De levels in het spel corresponderen met belangrijke fasen in het leven van Vincent van Gogh.

Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging, is enthousiast over de Van Gogh Game.

‘Het is een unieke samenwerking met vijf musea, waarbij wij kinderen met cultureel erfgoed bereiken op de plek waar zij dagelijks zijn, online. Fun en educatie gaan samen in deze game die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt en hen stimuleert de virtuele museumobjecten ook in het echt te bekijken’.

De nieuwe Van Gogh Game is te vinden op museumkids.nl

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier