Museum Catharijneconvent vertelt verhalen op nieuwe website

Museum Catharijneconcent in Utrecht heeft sinds donderdag een nieuwe website. Centraal op de nieuwe site staat de rijke kunstcollectie van het museum, die nu ook online te bekijken is. Daarnaast worden op de nieuwe website “verhalen verteld die onze samenleving verklaren”.


Het museum voor religieuze kunst heeft een ruim 70.000 objecten tellende collectie. Deze collectie is te bekijken via de vernieuwde website.

Verbanden

Ook nieuw op de website zijn de achtergrondverhalen die op de nieuwe website gepubliceerd worden. Hierin wil het museum verbanden leggen tussen het heden en het verleden. Catharijneconvent:

“Het zijn verhalen die de ruim 70.000, soms eeuwenoude objecten tellende collectie met zich meedraagt en die door het museum worden verteld, zowel offline als online. Het zijn juist die verhalen die laten zien wat het DNA van Nederland is.”

Momenteel zijn er onder meer verhalen te vinden over de carnaval, tolerantie en de Oscars. Het museum hoopt dat ook het publiek verhalen aandraagt en heeft daarom een verhalenwedstrijd op poten gezet. De meest inspirerende ideeën van bezoekers werkt het museum samen met de bedenkers uit tot verhalen op de website. De verhalenwedstrijd loopt tot 23 maart.

- advertentie -

De nieuwe site van het museum is ontwikkeld door ontwerpbureau Fabrique.

Lees ook: Is de Oscar een heiligverklaring?

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: