Museum WO2 presenteert plannen

Enkele speerpunten van het museum in oprichting
Het nieuwe, overkoepelende oorlogsmuseum dat in Nijmegen moet komen, krijgt stukje bij beetje vorm. Aankomende woensdag worden de plannen gepresenteerd tijdens de ondertekening van een convenant over de haalbaarheid.

Drie Nederlandse aan de Tweede Wereldoorlog gewijde musea, maakten zo’n anderhalf jaar geleden bekend een overkoepelend museum over de oorlog te willen creëren.


Deze musea – het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek en Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek – lieten destijds weten dat het museum de deuren in 2014 moet openen.

- advertentie -

De drie musea willen de krachten bundelen en in Nijmegen met een nieuwe centrale presentatie komen. De al bestaande musea moeten wel blijven bestaan als zogenaamde site museums die met elkaar worden verbonden door de Liberation Route en andere markeringen in de voormalige omringende slagvelden.

Ook het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) is betrokken bij de plannen.

De keus van Historiek:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: