Museum ziet na protest af van roofvogelshow

Amerikaanse zeearend  (cc - Adrian Pingstone)
Amerikaanse zeearend (cc – Adrian Pingstone)
Museum Meermanno in Den Haag wilde tijdens de Museumnacht van volgende week een roofvogelshow houden. Na protest van de Partij voor de Dieren ziet het museum hier echter van af.


In het museum is binnenkort een tentoonstelling te zien over vogels in historische boeken. Naar aanleiding van die expositie organiseerde Meermanno voor de Museumnacht een roofvogelshow waarbij bezoekers zich konden laten fotograferen met een roofvogel. De show is gecanceld nadat de dierenpartij het museum had gewezen op de “schadelijke gevolgen voor vogels en roofvogels in het algemeen”. Meermanno:

‘Wij hebben ons laten meeslepen door het thema van onze najaarstentoonstelling Vogels. Duizend jaar vogels in honderden boeken. Ook de activiteiten van de Museumnacht staan daarom allemaal in het teken van vogels. We hebben ons niet goed genoeg geïnformeerd en ons niet gerealiseerd dat dit een stressvolle gebeurtenis is voor deze vogels en dat betreuren we.

In plaats van de roofvogelshow worden er tijdens de Museumnacht bij Meermanno nu lezingen over Donald Duck (ook een vogel) gegeven.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →