MuseumgoudA slachtoffer plofkraak

MuseumgoudA (Google Streetview)
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij Museum Gouda (museumgoudA). Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogenaamde plofkraak.

De deur van het museum werd met een explosief opengebroken. Omwonenden waarschuwden hierop de politie maar de dieven ging erg snel te weg en waren al verdwenen op het moment dat de politie arriveerde. In het museum braken de dieven een vitrine open met een bijl. Ze namen vervolgens een zilveren montrance van JohannesBoogaert uit 1662 mee.

- advertentie -

Museumdirecteur Gerard de Kleijn:

Waarschijnlijk zijn de inbrekers door het alarm en de politiesirene snel vertrokken. Daardoor is de diefstal beperkt gebleven.

De twee dieven gingen zeer snel en doelgericht te werk. Volgens het museum stonden ze dertig seconden nadat de deur was opengebroken al weer buiten. De inbrekers gingen er op een scooter vandoor.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: