MuseumgoudA slachtoffer plofkraak

/
1 minuut leestijd

MuseumgoudA (Google Streetview)
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij Museum Gouda (museumgoudA). Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogenaamde plofkraak.

De deur van het museum werd met een explosief opengebroken. Omwonenden waarschuwden hierop de politie maar de dieven ging erg snel te weg en waren al verdwenen op het moment dat de politie arriveerde. In het museum braken de dieven een vitrine open met een bijl. Ze namen vervolgens een zilveren montrance van JohannesBoogaert uit 1662 mee.

Museumdirecteur Gerard de Kleijn:

Waarschijnlijk zijn de inbrekers door het alarm en de politiesirene snel vertrokken. Daardoor is de diefstal beperkt gebleven.

De twee dieven gingen zeer snel en doelgericht te werk. Volgens het museum stonden ze dertig seconden nadat de deur was opengebroken al weer buiten. De inbrekers gingen er op een scooter vandoor.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties