MuseumgoudA slachtoffer plofkraak

MuseumgoudA (Google Streetview)
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij Museum Gouda (museumgoudA). Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogenaamde plofkraak.

De deur van het museum werd met een explosief opengebroken. Omwonenden waarschuwden hierop de politie maar de dieven ging erg snel te weg en waren al verdwenen op het moment dat de politie arriveerde. In het museum braken de dieven een vitrine open met een bijl. Ze namen vervolgens een zilveren montrance van JohannesBoogaert uit 1662 mee.

- advertentie -

Museumdirecteur Gerard de Kleijn:

Waarschijnlijk zijn de inbrekers door het alarm en de politiesirene snel vertrokken. Daardoor is de diefstal beperkt gebleven.

De twee dieven gingen zeer snel en doelgericht te werk. Volgens het museum stonden ze dertig seconden nadat de deur was opengebroken al weer buiten. De inbrekers gingen er op een scooter vandoor.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: