Museumkaart ook geldig bij Kröller-Müller Museum

Museumkaart
Sinds dinsdag kunnen Museumkaarthouders ook met hun museumkaart terecht in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. De Nederlandse Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt.

Het Kröller-Müller Museum is volgens de Museumvereniging een van de laatste grote musea voor moderne en hedendaagse kunst die nu is aangesloten bij de museumkaart. De directeur van het museum, Evert van Straaten, vond het hoog tijd dat zijn museum de kaart ging accepteren:- advertentie -
Foto: KMM

We willen zoveel mogelijk Nederlanders van onze prachtige collectie laten genieten. Dat heeft Helene Kröller-Müller ook altijd gewild. Wij zijn nog voor velen een verborgen parel op de Veluwe. Het museum is weliswaar erg bekend, maar dat we een grote collectie schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh hebben plus nog veel meer grote meesters, weet niet iedereen.

Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging, is ook blij met de toetreding van het Kröller-Müller. Hij noemt het museum in Otterlo in een reactie een “topmuseum met een fantastisch aanbod”. Het museum ontving in 2011 ongeveer 298.000 bezoekers.

Het Kröller-Müller Museum bevindt zich in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor entree tot dit park moet nog wel gewoon betaald worden. Het park is namelijk een zelfstandige stichting, die los staat van het museum en voor het grootste deel afhankelijk is van de entreegelden.

Eerder werd al bekend dat de museumkaart vanaf dit jaar ook geldig is bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Houders van een museumkaart hoeven, op vertoon van hun kaart, geen entree te betalen bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: