Museumkaart opnieuw 5 euro duurder

Museumkaart
Museumkaart
De Museumvereniging heeft besloten de prijs van de Museumkaart voor volwassenen met 5 euro te verhogen. De kaart kost hierdoor vanaf juli 54,95 euro. Een jaar geleden voerde de Museumvereniging al een zelfde verhoging door. In twee jaar tijd is de kaart hierdoor 10 euro duurder geworden.


Wie een Museumkaart heeft hoeft bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea geen entree te betalen. Aan het einde van het jaar deelt de Stichting Museumkaart alle inkomsten door het totaal aantal Museumkaartbezoeken. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld over de aangesloten musea.

De prijs van de Museumkaart is verhoogd vanwege het succes van de kaart. Door de toename van het aantal museumbezoeken moet de Museumvereniging steeds meer uitkeren aan culturele instellingen.

Jongeren tot en met 18 jaar betalen straks 2,50 euro meer voor de kaart.

- advertentie -

Eerder liet de vereniging weten dat 1 miljoen kaarthouders vorig jaar 6,4 miljoen bezoeken aflegden met de Museumkaart aan de deelnemende musea. Daarmee kwam in totaal een bedrag van 40 miljoen euro ten goede aan musea. Dat bedrag neemt volgens de Museumvereniging in 2014 verder toe, onder andere doordat meer bezoeken leiden tot een hogere bezoekvergoeding aan de musea.

Het hoofd van de kannibalenhoofdman - Foto: O’Hanlons…
Tentoonstelling - Lang leve lingerie
In Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is vanaf begin juli een bijzondere tentoonstelling…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier