Museumnacht Rotterdam gaat toch door

Er wordt volgend jaar toch een Rotterdamse Museumnacht gehouden. Verschillende culturele instellingen hebben besloten het evenement zelf te organiseren, zonder stichting. Bezoekers hoeven ook geen kaart meer te kopen. Dat meldt het AD.


Vorige week maakte Stichting Rotterdamse Museumnacht nog bekend dat het evenement niet door zou gaan. Dit omdat de stichting geen overeenstemming had bereikt met enkele culturele instellingen die hadden aangegeven de deuren gratis te openen, terwijl de opzet steeds was dat bezoekers een passe-partout kochten.

De musea, verenigd in stichting Museumpark, waren er niet blij mee dat ze geen financiële tegemoetkoming terugzagen uit de opbrengsten van de passe-partouts, terwijl ze wel de meeste bezoekers ontvingen en veel tijd staken in het opzetten van een programma. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, tegenover het AD:

‘Dan kunnen we de Museumnacht net zo goed zelf gaan organiseren en gratis toegang verschaffen. Inkomsten waren er toch al niet.’

Ondanks de strubbelingen wordt volgend jaar op 7 maart nu dus toch een Rotterdamse Museumnacht gehouden, zonder Stichting Rotterdamse Museumnacht. Bezoekers kunnen gratis bij de deelnemende musea naar binnen. Om de kosten iets te drukken, duurt het evenement wel iets korter dan voorheen. De musea sluiten om 23:00 uur de deuren.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: