Museumprijs gaat naar natuurhistorisch museum

Mammoet in Laturalis in Leiden - Foto: Naturalis
Mammoet in Laturalis in Leiden – Foto: Naturalis
De prestigieuze Museumprijs gaat dit jaar naar een natuurhistorisch museum. De organisatie heeft dat bekendgemaakt.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Dit jaar gaat de Museumprijs naar een natuurhistorisch museum.


De vier genomineerde musea zijn Natuurmuseum Brabant (Tilburg), Klok & Peel Museum (Asten), Naturalis (Leiden) en Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Op de website www.museumprijs.nl kan het publiek tot eind deze maand een stem uitbrengen op één van de musea.

Prijs

Het winnende museum ontvangt 100.000 euro. Van dit bedrag kan een kwart vrijelijk worden besteed. Het overige deel moet in overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds worden bestemd voor één of meer projecten.

- advertentie -

Recente winnaars van de Museumprijs zijn het Joods Historisch Museum (2013), Natuurmuseum Fryslân (2012), Museum Boijmans Van Beuningen (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009) en het Hunebedcentrum in Borger (2008).

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: