Museumroof Olympia opgelost

Olympia – Foto: CC/Karta24
De gewapende roofoverval op een museum in Olympia eerder dit jaar lijkt opgelost. De politie kwam de vermoedelijke daders op het spoor toen ze een gestolen voorwerp te koop aanboden.

De politie arresteerde drie verdachten. Een van hen leidde de politie naar een opslagplaats waar een deel van de buit nog lag.


In februari gingen gewapende dieven er vandoor met bijna tachtig voorwerpen uit het museum, waaronder ook enkele objecten die meer dan 3000 jaar oud zijn en volgens lokale autoriteiten een ‘onschatbare waarde’ hebben.

- advertentie -

In het museum dat gewijd is aan de antieke Olympische Spelen zijn ongeveer 500 objecten te zien die te maken hebben met de geschiedenis van de Spelen, zoals bronzen discussen die bij de wedstrijden werden gebruikt, stenen tabletten en bronzen beelden van de atleten.

Olympia is de bakermat van de Olympische Spelen. De eerste Olympische Spelen werden in 776 voor Christus gehouden ter ere van de Griekse oppergod Zeus.


~ Natascha NeefParakalo

Video van de gestolen voorwerpen:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: