Musical ‘Soldaat van Oranje’ verlengd tot april 2014

Musical 'Soldaat van Oranje'
Musical ‘Soldaat van Oranje’
De musical ‘Soldaat van Oranje’ is opnieuw verlengd. De musical wordt in ieder geval nog tot april volgend jaar opgevoerd in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.


‘Soldaat van Oranje’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten. Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

Wijziging cast

De musical ging in oktober 2010 in première. Inmiddels hebben al meer dan één miljoen mensen hem gezien. Voor het nieuwe seizoen is de cast gedeeltelijk gewijzigd. Jord Knotter zal twee keer per week de hoofdrol van Matteo van der Grijn overnemen en Boy Ooterman kruipt in de huid van Chris. Hij speelde die rol al eerder. Dinsdag wordt het stuk voor het eerst met de nieuwe samenstelling opgevoerd.

Gerelateerde uitgaven:

- advertentie -

Trailer van de musical:


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister