Muziekcollectie Henk Westbroek brengt 135.000 euro op

De Utrechtse zanger, liedjesschrijver en presentator Henk Westbroek heeft een groot deel van zijn muziekverzameling laten veilen. In totaal zijn er via veilingwebsite Catawiki 150 kavels verkocht. Totale opbrengst 135.000 euro.

Volgens de veilingwebsite ging het om een van de indrukwekkendste muziekverzamelingen die ooit in Nederland zijn verkocht.

“Het gebeurt zelden dat er zo veel gesigneerde gitaren van beroemde internationale artiesten tegelijk onder de hamer komen. Dit heeft de aandacht van verzamelaars en fans uit de hele wereld getrokken.”

Topstuk van de veiling was een gitaar van Nirvana-frontman Kurt Cobain. Het instrument bracht ruim 15.000 euro op. Daarnaast gingen er ook nog gesigneerde gitaren van artiesten als Eric Clapton, Gary Moore en John Mayer onder de virtuele hamer.

De bekende Utrechter verzamelde de spullen tijdens zijn carrière als radio-dj. Verschillende objecten kocht hij eerder zelf op veilingen, maar hij verzamelde ook veel spullen tijdens bezoeken die bekende artiesten aan Nederland brachten. Henk Westbroek bewaarde een groot deel van de collectie in zijn café Stairway to Heaven. Omdat dit tegenwoordig eigenlijk geen rock-café meer is en Westbroek thuis geen plaats heeft voor de verzameling, besloot hij tot verkoop over te gaan.

- advertentie -

DVD: Henk Westbroek – Zuigwortel

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: